Horgászat

Általános tudnivalók a Mágocsi Horgásztóról

A horgásztó partjára autóval beállni nem engedélyezett. A tó a parkolóból kb 50 méter sétával elérhető. A vízpart rendezett, kulturált, fás bokros környezetben található.

A Mágocsi horgásztó 1,5 hektár alapterületű, így minden pontja rövidebb botokkal is kényelmesen meghorgászható, nem szükségesek a 100 méter feletti dobások.

A tó partja a rakós botos horgászok számára is kényelmes, biztonságosan horgászatot biztosít. A horgászhelyek mögött bőséges terület áll rendelkezésre, így a rakós felszerelés biztonságos elhelyezése sem jelent akadályt.

A vízpart mindenhol kényelmesen megközelíthető, a vízszint megfelelő, így a halak kiemelése könnyen megoldható, bármelyik részét is válasszuk a tónak.

A horgásztó rendezvényekre is bérelhető. Rendszeresen helyszínéül szolgál horgászversenyeknek, baráti rendezvénynek, céges csapatépítőknek.

 

Szabályok

Horgászni csak érvényes állami horgászengedély és horgászkártya birtokában, napijegy megváltását követően szabad. Egy horgász két bottal, botonként két horoggal horgászhat.

A ponty 4, a harcsa 15 kilogrammos súlyig tartható meg. Az ennél nagyobb halakat a fogás után, esetleges fotózást követően minél hamarabb, kíméletesen vissza kell engedni.

Ha a súlyhatárnál nagyobb hal kerül a szákba, és azt élve nem lehet visszahelyezni a vízbe, emelt áron meg kell vásárolni, és a horgász az addigi kedvezményektől is elesik.

Kifejezetten rablóhalra horgászni csak abban az esetben szabad, ha a kifogott hal napi áron megvásárlásra kerül.

A halakkal való kíméletes bánásmód a horgásztavon alapvető elvárás!

A tóban nem ritkák a 20 kilogramm feletti pontyok sem, és jelentős az amur állomány. Nyáron jó eséllyel akad horogra egy-egy torpedó, ha a Mágocsi horgásztavat választjuk horgászatunk helyszínéül.

A 10 kilogramm feletti pontyok igen gyakori vendégek, kérjük vigyázzanak rájuk!

A horgásztavon büfé nem üzemel!

Fogható halfajok

A legjellemzőbb halfajok a ponty, az amur, a kárász és a harcsa , de a tóban fogható  csuka, süllő és keszegfélék is.

Hal árak:

  • Ponty 1000 Ft/ kg
  • Amur 800 Ft/kg
  • Harcsa 2000 Ft/kg
  • Csuka 2000 Ft/kg
  • Süllő 2000 Ft/kg
  • Apró hal(kárász, keszeg)  350 Ft/kg

Szabálytalanul elvinni kívánt,  már vissza nem engedhető pontyok esetén alkalmazott árak:

  • 4kg –  5 kg egyedi súly feletti ponty 1500 Ft/kg
  • 5 kg egyedi súly feletti ponty 3000 Ft/kg

Mágocsi Horgásztó jegyárak